תרכיבי שפעת לעונת 2014-2015, עמדת ה-CDC
המרכז לבקרת מחלות ומניעתן בארה"ב (CDC) הוציא אזהרה בה הוא מודיע כי פרופיל נגיפי השפעת במחזור כיום, נשלט ע"י הנגיף A/H3N2 המרמז על מגמת שפעת הצפויה להיות קשה בחורף זה, במיוחד לאור העובדה שכמחצית מנגיפי H3N2 שהוגדרו אינם תואמים את הזן בתרכיב.
מנהל ה-CDC טום פרידן, ציין כי העונות שנשלטו על ידי נגיפי H3N2 הן בדרך כלל גרועות יותר מעונות אחרות, והזהיר כי אי-ההתאמה בין החיסון והזנים המצויים עשויה לבשר יעילות נמוכה של החיסון יותר מהרגיל (שגם כך, אינה גבוהה - המערכת). כתוצאה מכך הדגיש, כי תרופות אנטי-ויראליות הן שורה שנייה חשובה של הגנה, במיוחד לחולים בסיכון לסיבוכי שפעת (לדוגמא: טמיפלו, רלנזה), טיפול מוקדם בתכשירים אלה עשוי לעשות את ההבדל בין מחלה קלה לקשה. מנהל ה-CDC המליץ שרופאים אינם צריכים להמתין לממצאי אבחון של שפעת טרם מתן טיפול בתרופות אלה ויש להתחיל בהן כבר בהופעת סימני מחלה ראשונים המחשידים לשפעת. הודעת ה-CDC מגיעה בעקבות מספר ממצאים שפורסמו לאחרונה והעלו שאלות לגבי יעילות חיסוני השפעת. בחודש נובמבר, דיווח ה- CDC כי חיסון intranasal FluMist (חיסון חי מוחלש נגד שפעת, או LAIV) לא נצפה כיעיל נגד נגיפי H1N1 בילדים צעירים בעונת 2013-14.
שיעורי האשפוז והתמותה נוטים להיות גבוהים פי שניים או יותר בעונות בהם נגיף ה-H3N2 דומיננטי. נגיפי H3N2 היו דומיננטיים במהלך עונות החורף 2012-2013, 2007-2008, ו 2,003-2,004, שלוש העונות עם רמות התמותה הגבוהות ביותר בעשור האחרון. בהיעדר פתרון יעיל אחר ה-CDC דבק בהמלצת התחסנות האוכלוסיה.
Belongia, מנהל המרכז למחקר אפידמיולוגי בוויסקונסין, הוסיף שהחיסון אמור לספק הגנה מסוימת מפני נגיפי H3N2 גם אם יש חוסר התאמה, וחיסונים נגד שפעת באופן כללי, מעניקים הגנה בטווח של 40% עד 60%, ללא קשר להתאמה או אי-התאמה ולפעמים זה קצת פחות מזה כשמדובר בנגיף H3N2 (מה שמגדיר את חיסוני השפעת באופן כללי כבעלי יעילות נמוכה - המערכת). במענה לשאלה האם חיסון יכול להגביל את חומרת המחלה גם אם זה לא למנוע אותה לחלוטין אמר, ברגע שאדם חלה בשפעת, אם חוסן או אם לאו, אין לכך השפעה על הסיכוי לאשפוז.