נתוני התפרצות HPAI בארה"ב בשלושת החודשים האחרונים
עיקר העופות המעורבים בהתפרצויות בארה"ב הם תרנגולות הטלה מסחריות, בעיקר בשל גודל הלהקות, המאכלסות חוות ענק, לעיתים עם מיליוני עופות. עם זאת, כאשר בוחנים מוקדי התפרצות, רובם הם בלהקות של תרנגולי הודו.
אז מה ניתן לעשות כדי לבלום את המשך התפשטות הנגיף באופן בלתי מבוקר:
1. הערכת סיכונים
2. שדרוג מערך הבטיחות הביולוגית במשקים
3. הגברת הניטור
4. תיחום אזורי והגדרת Regionalization - ארה"ב היא מדינה גדולה ולא ניתן להתייחס לארה"ב כולה כיחידה אחת. חלוקה לאזורים ויצירת התייחסות מתאימה לכל אזור בנפרד, כפי שנעשה בזמנו ע"י איטליה (*ראה בנפרד).
5. שילוב תרכיבים במערך המניעה, בהתבסס על הערכת הסיכונים, באזורים מוגדרים ובשלוחות מתאימות. כל זאת במטרה למנוע פגיעה משמעותית בייצוא.
6. הגדרת נקודת יציאה לשימוש בתרכיבים.
7. הגדרה והתאמת תכניות חיסון מתאימות.
8. הגדרת תכניות ניטור ללהקות המחוסנות.
9. ישום אמצעים מתאימים לעדרי בקר חלב בנוגע לבטיחות ביולוגית ברפתות ושימוש בתרכיבים.
10. גישה נפרדת ומקיפה להתפרצויות שפעת העופות בחתולים, במיוחד בחתולי בית.
*בין השנים 2000 ל-2004, איטליה במסגרת מאמציה להתמודד עם אירועי שפעת עופות H7N1 ו- H7N3, זנים המוגדרים LPAI יישמה אסטרטגיית חיסון אזורית ששולבה עם תכנית בקרה טריטוריאלית קפדנית ומעקב סרולוגי אינטנסיבי וספציפי (DIVA= Differentiating Infected from Vaccinated Animals).
המהלך בהובלתה של ד"ר אילריה קפואה (1,2), הביא למיגור מוצלח של המגיפה. הגישה האזורית של איטליה לחיסון נגד שפעת העופות, מנעה השלכות על הייצוא מאזורים בלתי מחוסנים, הובילה לשליטה יעילה בהתפרצויות ומיגרה זנים ספציפיים של שפעת העופות בתעשיית העופות האיטלקית.
- Capua I, Marangon S. Vaccination policy applied for the control of avian influenza in Italy. Developments in biologicals. 2003 Jan 1;114:213-9.
- Marangon S, Capua I. Control of avian influenza in Italy: from stamping out to emergency and prophylactic vaccination. Developments in biologicals. 2006 Jan 1;124:109-15.
![]() |
![]() |